SOCIAL MEDIA

Kokonaisvaltaista hyvinvointia ja rahasta ahdistumista, heippahei maaliskuu!

4/01/2019
Tuntuuko teistäkin, että mitä vanhemmaksi tulee sitä nopeammin vuodet vierii? Tiedän, mikä kliché, mutta ihan totta! Voi olla että jatkuvasti koheneva mieliala vaikuttaa myös asiaan ja aiemmin pitkältä tuntuneet kaamoskaudet eivät tunnu enää kestävän ikuisuutta. Huhtikuu on aina ollut ainakin mulle se kevätkuukausi, jolloinka mieliala kohoaa ja kesä häämöttää. Päivät pitenevät ja valoa riittää iltaan asti- väsymys helpottaa, vaikka arjen hektisyys ei. Otetaan siis huhtikuu vastaan sanomalla maaliskuulle heipat!


Maaliskuussa julkaistiin Kasvukipuja-podcastin ensimmäisen kauden viimeinen jakso, jossa meillä oli vieraana ihana Ilta. Puhuttiin omista rajoista, miellyttämisestä ja kiva tyyppi- syndroomasta. Miten pystyä olla oman elämänsä Bosslady, mutta säilyttää empatia ja muiden huomioiminen? Missä menee epäterveen miellyttämisen raja? Jaksossa tuli paljon todella hyviä pointteja sekä oivalluksia esille ja voin ihan omakehu löyhkäten suositella kuunneltavaksi, jakso oli täydellinen kauden lopetus! 

Aloitettiin myös suunnittelemaan kakkoskauden sisältöä ja nauhoitettiin yksi jakso. Jakso sai mulle tunteita pintaan mm. Marian roolista mulla vertaistukena (vanhemmuuteen sekä omaan henkiseen kasvuun liittyvien kasvukipujen suhteen), työkaverina sekä ystävänä. Saatiin tosi hyvä kymmenen jakson paketti mietittyä ja uskon, että jälleen löytyy kuunneltavaa monipuolisesti kaikille.


Tein Dressmannille vuoroja 2-3 x viikossa, tein muutaman yhteistyön ja mietin miten jatkaa oman sisällöntuoton suhteen. Edelleen tuntuu, että instagram ei riitä ja blogi on lähinnä ajatusten kaatopaikka ja mahdollisuus kirjoittaa kun siltä tuntuu. Kasvukivut on mun ja Marian yhteinen projekti ja haluaisin jatkaa oman sisällön tuottamista muuallekin. Youtube käy aina ajottain mielessä, mutta tiedän että se ei ole oikea tie. Tykkäisin kuvata kyllä videoita, mutta en usko että mulla on mitään uutta annetavaa tuben saralle. Ehkä IGTV? Jos lähtisin työstää sitä, niin minkälaista sisältöä toivoisitte sinne? Perhearkea, ajatustenvirtaa, asu/meikki-videota, kaikkea näitä vai jotain aivan muuta?

Kävin terapiassa säännöllisesti kerran viikossa ja tuli tajuttua vähän myöhässä, että vuosi terapiaa tuli maaliskuun lopussa täyteen. Kela myöntää kuntoutusterapiaa max 3 vuotta ja aina vuoden kerrallaan, joten se tarkoitti käytännössä sitä, että mun täytyisi hankkia uudelleen lääkärin B lausunto ja täyttää Kelan hakemus terapeutin suositusten kera. Mulla on nyt tälle viikolle aika varattuna terapiaan vaikka hyväksyttyä päätöstä ei ole vielä Kelalta tullut, mutta mulla on melko vahva fiilis siitä, että se tulee menemään läpi. Kelaltahan saa takautuvasti tuet ja tahdon olla optimistinen, ettei uusitulla hakemuksella menisi läpikäymiseen niin pitkää aikaa.


Kävin myös ensimmäistä kertaa rentoutuskellunnassa yhteistyönmerkeissä. En ollut ennen kuullut moisesta ja pakko myöntää, että suhtauduin asiaan ehkä hieman skeptisesti. Lukiessani rentoutuskellunnasta ja sen tarkoituksesta päästä syvään rentoutumiseen ja meditatiiviseen tilaan törmäsin myös muiden tarinoihin mm. siitä miten monet ovat päässeet esim. lapsuusajan traumoihin tai muihin itseltä piilossa olleiden ajatusten syövereihin käsiksi kellunnan aikana. Lisäksi rentoutuskellunta laskee tutkitusti stressihormoni kortisolin tuotantoa, sykettä ja verenpainetta sekä kosteuttaa, pehmentää ja hoitaa ihoa. Mulle henkilökohtaisesti oli ensimmäisellä käynnillä hankala aluksi rauhoittua ja vain olla paikallaan, mutta kelluntaa suositellaankin käytävän muutaman kerran taatakseen varmemmin halutut tavoitteet. Uskon, että itselleni tuo pysähtymisen opetteleminen tekisi todella hyvää ja luulen rentoutuskellunnan olevan täydellinen lisä terapialle muutenkin. Kokonaisvaltaista hyvinvointia! Kävin tosiaan Kellumossa instagram yhteistyön merkeissä, mutta tänne blogiin kirjoittelin nyt ihan omasta tahdostani ja ilman palkkiota :)
Olin hetken fiiliksissä Dressusta tulleesta palkasta joka oli tavanomaista isompi helmikuussa tuplasti tehtyjen vuorojen vuoksi. Lisäksi olin myynyt hyvin kirpputorilla lasten vanhoja vaatteita ja saanut mukavasti lisätuloa yhteistöistä. Hymy kuitenkin hyytyi pian yllättävistä ELL kuluista, autohuollon omavastuun maksamisesta ja lastenhuoneen kaapistojen "pakollisesta" uudistamisesta. Raha tuli raha meni ja tästä johtuvaan ahdistukseen tunsin ajoittain pakottavaa tarvetta lohtushoppailulle, jota en kuitenkaan tehnyt. Pakko tästä kyllä taputtaa itseä ihan olalle, koska vielä vuosi sitten en todellakaan olisi kestänyt tuota ahdistusta ilman hetkellisen mielihyvän tuottamista.

Arki oli tuttuun tapaan hyvinkin hektistä, mutta nautittiin satunnaisista yhteisistä ulkoiluhetkistä, kotona vietetyistä herkutteluhetkistä leffojen sekä satujen äärellä. Lainattiin taas kasa kirjoja, oltiin yhteydessä perheneuvolaan esikoisen asioilla sekä luettiin paljon tunne- sekä vuorovaikutustaitoja vahvistavia kirjoja. Harjoiteltiin niitä myös käytännössä leikkien ja erilaisten tehtävien äärellä. Käytiin muutamaan otteeseen ulkona syömässä ja pidettiin enemmän kasvisruokapäiviä.Että sellaista! Millainen maaliskuu teillä oli? Onko teillä pääsiäissuunnitelmia? Virvotaanko teillä? 

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥