SOCIAL MEDIA

Retki lähimetsään

3/28/2019
Niin ihanaa kun päivät ovat taas alkaneet pidentyä! Mä olen kyllä ainakin kevät/kesä tyyppi ja heräilen pitkän talvihorroksen jäljiltä aina tässä maalias - huhtikuun vaihteessa kun valo alkaa tulvimaan ikkunoista sisälle. Se on ihan uskomattoman maaginen voima ja energia mitä se valo ja lumen alta pilkottava asfaltti saa aikaiseksi!
Lasten kanssa ulkoiluun löytyy valon lisäksi muitakin valoisia (hehhheh) puolia. Leonel oppi kävelemään jo ennen joulua ja juokseekin nykyään sisätiloissa jo kovaa vauhtia, mutta talvivaatteiden ja kenkien kanssa ulkona lumessa rämpiminen on koetellut meidän matalimman hermoja. Puhumattakaan kaiken peittävällä jäällä kulkeminen, kun itsellekin tuntuisi turvallisimmalta vaihtoehdolta heittää luistimet jalkaan. On myös hankala keksiä lapsille tekemistä kun pulkalla ei pääse, hiekkalaatikko on jäässä ja urheiluaktiviteetteihin pienet ovat vielä no, pieniä ja motivaatiota vailla. Nyt lumien sulaessa on Leonelkin viihtynyt ihan eri tavalla pihalla kun kävely sujuu ja uskon että toppavaatteiden vaihtuessa välikauteen vauhti paranee entisestään!


Otettiin tossa hetki sitten äkkilähtö lasten ja yhden lainalapsen kanssa lähimetsän eväsretkelle Leonelin päiväuniaikana. Ei menty edes pitkälle, kun matkan varrelta löytyi mahtava lätäkkö/puro, jonka äärellä lapset olisivat viihtyneet leikeissä loputtomiin ellei vaatteet olisivat kastuneet läpimäriksi. En hennonnut himmailla heitä, kun selvästi nauttivat ylittäessään lätäkköä tukkien ja keppien avulla. 
Meidän lapset on nyt ihan rakastuneita hilloleipiin mitä kerran välipalapulassa tein, kun kaikki leivänpäällinen sattui olemaan loppu. Nyt he haluaisivat jokaisella välipalalla hilloleipiä ja tehtiin niitä mukaan retkellekin. Ootteko syönyt ikinä Nutella tai hilloleipiä? Mä oon kokeillut tota Nutellaa mutta se ei ollut mun kuppini teetä, enkä kyllä oikeastaan välitä sen mausta muutenkaan.

Ps. Törkeen hyvä snäkyvinkki on laittaa kahdelle vaalealle leivälle levitettävää vuohenjuustoa sekä viikunahilloa, yhdistää leivät päällekkäin ja leikata neljään osaan. Sairaan hyviä suupaloja!!

Millainen viikko teillä on ollut? Saatteko tekin energiaa tästä valosta?

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥