SOCIAL MEDIA

Ystävyyden kiemuroita

2/19/2019
Miltä tuntuu kun ei ole yhtään sydänystävää tai kun ystävyyssuhde ajelehtii karille? (tästä nyt sit iski niin huono puujalkavitsi mieleen, että parempi varmaan pitää mölyt mahassa). Vaatiiko ystävyyden loppuminen aina osakseen draamaa? Mistä saada aikuisena uusia ystäviä? Millaisia piirteitä ystävissä me arvostetaan ja mitkä ovat meidän huonot puolet ystävänä? Näistä ja monesta muusta ystävyyteen liittyvistä kiemuroista ja iloista me puhutaan Kasvukipuja uudella jaksolla, jonka löydät nyt Suplan lisäksi myös SoundCloudista ja iTunesista!
Mulla ei ole ikinä ollut ongelmaa tutustua uusiin ihmisiin ja oikestaan nautin uusista kohtaamisista. Mulle ei tuota hankaluuksia saada suutani auki vieraidenkaan ihmisten seurassa, vaikka puheenaihe olisi vieras. Mutta mulle ei ikinä ole ollut itsestäänselvää saada ystäviä. Sellaista sydänystävää, jonka seurassa on helppoa, vaivatonta ja  jolle voit kertoa kaikki synkätkin salaisuutesi. Kouluajat mulla oli aina vain 1-2 kaveria ja täysi-ikäisyyden kynnyksellä oli muutamia porukoita, joissa koin olevani muiden kaveri kun muut taas olivat toisilleen niitä sydänystäviä. Koin yksinäisyyttä ja kaipasin kovasti sellaista aitoa syvää ystävyyttä. Oikeastaan vasta bloggailun ja somettamisen myötä olen löytänyt niitä tällä hetkellä äärimmäisen tärkeitä ihmisiä ympärilleni. Asiaan vaikutti myös itsetunnon kasvaminen kun huomasin, että täällä Somessa musta pidettiinkin ihan vain minuna ja sellainen rooli mitä olin vetänyt jäi sen sekä terapian myötä sivummalle. Uhriuduin ja takerruin vähemmän, enkä piilottanut epävarmoja tai huonoja fiiliksiä sarkasmin sekä piikittelyn taakse.

Tällä hetkellä koen olevani todella onnellisessa asemassa. Mulla on muutamia sydänystäviä, paljon kavereita sekä sometuttuja, enkä koe enää yksinäisyyden tunteita vaikka olisin pitkiäkin aikoja näkemättä ketään. Tiedän, että he ovat siellä luurin päässä eivätkä minua hylkää. Ystävältä vaadin luottamusta, sekä rehellisyyttä (joka kulkee hyvin paljon käsikkäin luottamuksen kanssa) sekä yhtenevää arvomaailmaa. Aika, ikä ja mielenkiinnonkohteet ovat mulle merkityksettömempiä. Tässä ruuhkavuosia eläessä  on tullut huomattua, että aikaa ei oikein ole kuin ihan sille lähipiirille (ja sillekin hyvin rajallisesti), jonka luokse voi mennä koko päiväksi asumaan eikä se vaadi eforttia. Ei tarvitse seurustella ja voi olla vain hiljaakin. Eikä haittaa, ettei niitä ystäviä ole kymmeniä, kun se yksikin hyvä riittää. Vai mitä mieltä te olette? Korvaako laatu määrän? Mitä ajatuksia meidän podcast-jakso sussa herätti? 

Lähetä kommentti

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥