SOCIAL MEDIA

VASTASYNTYNEEN KUVAUKSISSA

11/16/2017

*kuvaukset toteutettu yhteistyönä


Iso vahva suositus, lähestuloon käsky, kuvauttakaa ne vastasyntyneet! Se on ihan käsittämätöntä miten äkkiä unohtuu kuinka pieniä he ihan uutukaisena ovatkaan. Omalla kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, ettei minua harmita tippaakaan se, että kuvautin kaksi nuorimmaista heidän ollessa alle kaksiviikkoisia. Se mikä minua kaduttaa on, ettei minulla ole kuvia Oliverista näistä ensihetkistä.

Hyviä kuvaajia on pilvinpimein ja sitä oikeaa valitessasi tutustu kuvaajan galleriaan. Saadaksesi kaikista parhaimmat kuvat on tärkeää, että valitset juuri sen jonka kuvaustyyli sinua miellyttää. Millaista sävymaailmaa ja rekvisiittaa haluat kuviisi? Itse minimalistisuudesta pitävänä halusin Lauran kuvattavaksi juuri siitäkin syystä, että kuvissa keskitytään pääsääntöisesti itse kuvattavaan ja rekvisiittaa käytetään vähän- jos ollenkaan. Lisäksi hempeät ja neutraalit sävyt sekä kuvista huokuva herkkyys ovat syitä, jotka saivat kääntymään Laura Schneiderin puoleen. 

Laura on erikoistunut nimenomaan vauvojen kuvaamiseen, minkä kyllä huomaa hänen varmoista lempeistä otteista, meidänkin masuvaivainen vauva oli niin tyytyväinen hänen otteissa.

Vastasyntyneen kuvauksiin aika varataan hyvissä ajoin lasketun ajan paikkeille ja päivä varmistetaan sitten, kun vauva on syntynyt. Vastasyntyneet kuvataan aina alle kahden viikon ikäisinä, useimmiten 7-12 päivän iässä. Leonel oli kuvauspäivänä tasan kaksi viikkoa vanha. 

Ennen kuvauspäivää sain sähköpostiin kattavan infon koskien tulevaa päivää. Oikeesti, se viesti on sitten niin kattava, että siinä on vastattu niihinkin kysymyksiin mitä ei itselle välttämättä tulisi edes mieleen ajatella! Laura laittaa studion valmiiksi ennen kuvauksia, joten  mahdollisista toiveista laitetaan viestiä ennen päivää. Rekvisiittaa ei tarvitse viedä mukanaan, studiolta löytyy laaja kirja erilaisia päähineitä, pöksyjä, koreja, kankaita sekä vilttejä. Mulla ei ollut kuvausten suhteen toiveita laisinkaan, vaan päätin luottaa täysin Lauraan ja antaa hänelle vapaat kädet. 

Kuvauksiin varataan aina aikaa 3-4 tuntia ja se pitää sisällään paljon kaikkea muutakin kuin itse kuvaamista, kuten vauvan syöttämistä, nukuttamista sekä asettelua. Liikaa ei kannata kuitenkaan stressata nukkuuko vauva ja väkisin pitää hereillä ennen kuvauksia. Meilläkin oli matkaa studiolle tunnin verran, jonka vauva tyytyväisenä porskutti unta. Studiolle päästessä hän oli välillä pitkiä pätkiä hereillä, jolloinka sitten otettiin valloittavia hereilläolo kuvia. Kuvauksissa mennään siis täysin vauvan ehdoilla. 

Aika käytetään siis vauvaan, mutta myös muutama otos voidaan ottaa sisarusten kanssa. Me tahdottiin ehdottomasti ottaa myös kuvat koko komeasta koplasta, mutta meillä ei ollut mahdollista välimatkan takia isompien lähteä kotiin kuvausten jälkeen. Meillä nuo nakerot jaksoi hyvin kotoisassa studiossa katsella tablettia sohvalla ja rakennella palapelejä. Olin kuitenkin varautunut, että näin ei välttämättä olisi jolloin mies olisi lähtenyt lasten kanssa luonnontieteelliseen museoon, johon siis n.10 minuutin kävelymatka tai studion vastapäätä sijaitsevaan leikkipuistoon. 

Me saatiin iso paketti kuvia tiedostona, kahtena eri versiona, niin että toiset soveltuvat tulostettavaksi ja toiset esim. netissä jaettavaksi. Lisäksi Lauralta on mahdollista tilata toinen toistaan ihanempia kuva-albumeja, canvastauluja jne.

Olen äärimmäisen tyytyväinen kuviin ja mulla tuli ihan tippalinssiin ensikerran näitä katsoessa. Kattokaa nyt! Oletteko te käyneet kuvauttamassa vastasyntynyttä tai harkitsetteko? 


3 kommenttia :

 1. Upeita kuvia ❤ teillä on niin kauniit lapset!

  VastaaPoista
 2. Aivan niin syötävän sulosia kuvia 😍😍😍 en kestä!

  Ois kiva tietää mitä tämmöset newborn kuvaukset maksaa?:)

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan käynyt ja nyt jälkikäteen se juuri harmittaakin, ettei kummastakaan ole kunnollisia kuvia vauva-ajoilta.

  VastaaPoista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥