SOCIAL MEDIA

Äitiyspakkaus vai raha?

7/11/2017
Ensimmäisestä lapsesta tuli otettua äitiyspakkaus, se vähän niinkuin tuntui kuuluvan siihen ensimmäisen lapsen odottamiseen ja teki koko raskaudesta vähän todellisempaa. Vaikka vaatteet eivät silloinkaan liiemmin omaa silmää hivellyt, oli niitä ihana hipelöidä ja viikkailla yhä uudestaan ja uudestaan. Toisesta ja tästä kolmannesta otin kuitenkin avustuksen rahana.

Tietysti on todella hienoa, että meille on mahdollistettu tälläinen perheiden tukeminen ja varmasti usealle äitiyspakkaus on enemmän kuin tarpeen. On  myös ihan totta, että jos kaikki äitiyspakkauksen sisällöstä lähtisi ostamaan kaupasta uutena, olisi  summa huomattavasti suurempi kuin 140 euron äitiystuki. On kuitenkin fakta, että monella suurinosa pakkauksen sisällöstä jää kokonaan käyttämättä, meilläkin käyttöön tuli ainoastaan kylpymittari sekä kynsisakset. Uskon, että olisin saanut ne hankittua ihan muutamalla eurolla.




Uskon, että moni valitsee pakkauksen myös juuri sen takia, että on ajatus ettei 140 eurolla saisi mitään. Kuten sanoin, täysin samoja tuotteita uutena ei toki saa ja jos kokee että ne on sitä mitä itse kaipaa niin tällöin pakkaus onkin fiksumpi valinta. Jos kuitenkin tuntuu, että pakkauksessa on paljon sellaista mille ei itse koe tarvetta, ajattelin oikaista että kyllä sillä 140 eurollakin saa omiin tarpeisiin sopivamman sekä silmiä miellyttävämmän pakkauksen kasattua.

Äitiyspakkauksessa on todella vähän pieniä kokoja, joille kuitenkin se suurin tarve useamman kuukauden on ja itse olen haalinut koko tuella oikeastaan niitä. Kirppareilta löytää nykyään niin paljon kivoja juttuja ihan pikkurahallakin. Lastenvaatteet- ja tavarat menevät myös hyvin kaupaksi kirppareilla ja esimerkiksi pieniksi käyneet vaatteet myymällä saa helposti rahoitettua vaikka vaatetta isommassa koossa.

Itse tosiaan törsäsin ihan hyvällä omallatunnolla äitiystuen vauvan sisävaatteisiin, mutta Pinja jakoi instagramissaan huikean hyvän esimerkin siitä, mitä sillä äitiystuen rahalla voi saada. Pinjan itse haalima äitiyspakkaus sisältää täysin vastaavanlaisia, mutta omaa silmää miellyttävämpiä vaatteita kuin alkuperäinen pakkaus. Pakkauksen sisältöön meni rahaa 85 euroa, joten jäljelle jäi vielä 55 euroa käytettäväksi.


Voisin melkein väittää, että taatusti usean mielestä silmää hivelevämpi vaihtoehto kuin Kelan äitiyspakkaus! 



Oletteko te ottaneet Äitiyspakkauksen vai rahan? Millä perusteilla? Kaduitko jälkikäteen?

2 kommenttia :

  1. Voi vitsit miten kivannäkösiä vaatteita kaikissa kuvissa! Ite oon miettinyt että otan äitiyspakkauksen molemmille pojille, mut nyt aloin ihan tosissani miettimään et "miksi?" . Esikoisen aikana otin ja samoin kävi kuin teillä et se kylpymittari oli lähestulkoon ainoa joka tuli käyttöön. Vaatteethan on tosi suuria eikä niitä ensimmäisinä kuukausina voi käyttää, muutakun niitä pienimpiä mitä ei montaa kappaletta ole.. Kiitos ajatuksia herättävästä tekstistä tää tuli kyllä nyt niin sopivaan saumaan! ��

    VastaaPoista
  2. Oon ottanu molemmille pojille äitiyspakkaukset (ja onneks oli erit vaik saman vuoden pojat) mä aion säästää pakkaukset pojille ja säilöä niihin muistot esim jtn poikien vaatteita, makuupussit jne sit kun pojat on isoja ja ehkä saavat omia lapsia (ja toivottavasti puoliskot ei oo liian kranttuja vaatteista yms) voin ne sit antaa heille käyttöön niinkun mrilläkin on mun ja miehen vanhoja vaatteita jne :) mua itteeni melkeen harmittaa etten oo taas raskaana ja saa tota tän vuoden pakkausta se on niin ihanan värinen :D mut joo meillä kaikki kyl tuli käyttöön mutta tiedän monia kellä jää iso osa käyttämättä :) kyllä sillä rahallakin daa mutta itse koin että meille on tarpeellisempaa pakkaukset :)

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥