SOCIAL MEDIA

10 asiaa mitä en jää kaipaamaan raskaudesta

7/09/2017
217 päivää olen ollut raskaana ja 63 päivää on jäljellä laskettuun. Elämäni aikana olen ollut raskaana yhteensä 852 päivää, eli pyöristettynä kaksi vuotta ja neljä kuukautta. No, eihän se ole eliniästä pitkä aika ja kyllä sitä aina jälkikäteen kaiholla muistelee, mutta voin silti sanoa että minulle henkilökohtaisesti raskaana oleminen on joka kerralla ollut niin henkisesti kuin fyysisestikin, noh.. r a s k a s t a. Pilke silmäkulmassa listasinkin teille top 10, mitä raskausajoilta en jää kaipaamaan. Haastan myös sut kertomaan oman top-listan blogissasi, instassa tai vaikka tuolla kommenttikentässä<31. Oireet. Närästys, selkävaivat, liitoskivut, pahoinvointi, hengitysvaikeudet, vatsavaivat, peräpukamat, hiiva, virtsankarkailu, nouseva paino, turvotus, väsymys, suonenvedot, arvet jnejnejne.

2. Et saa laittaa suuhusi kaikkea mitä tahdot. Ainoa asia, millä raskaudesta ehkä selviäisi olisi sellainen koko raskauden kestävä humala. Tai edes lasi viiniä, joka ilta.

3. Mielihalut. Kun yöllä tekee mieli pepperonipizzaa, ei todellakaan auta sanoa että sitä ei ole saatavilla. Pahinta mielihaluissa on kuitenkin se, kun tekee ihan kamalan paljon mieli JOTAIN, mutta et tiedä itsekään mitä.

4. Kun et tunnista itseäsi enää peilistä. Kasvot turpoaa niin että silmät hätinä löytyy naamasta, kengät ei mahdu jalkaan. Selluliittia, arpia ja allit roikkuu jossain siellä missä tissit ennen maidonnousua.

5. Ei ole mitään päällepantavaa. Mikään ei mahdu päälle ja kuljet miehesi vaatteissa. Kunnes nekään ei mahdu. Onneksi nyt on kesä ja voin hillua alusvaatteilla omalla takapihalla tai Suomen kesän tuntien hillua vaatteita sisällä, aina synnytykseen asti.

6. Liikkuminen, jos sitä sellaiseksi voi edes kutsua. Koitappa pysyä 2- ja 5 vuotiaiden perässä.

7. On ihan Ok olla arvosteltavana ja hiplailtavana. Kyllä sitä nyt raskaana olevalle voi sanoa, että ootpas sä valtava ja kauhistella että ethän tuosta enää kasva. Tuntematon voi tulla hivelemään vatsaa kysellen potkiiko. En tiedä vauvasta, mutta minä potkaisen ihan just jollet astu 20 askelta taaemmas, kiitoooooos.

8. Hormonit. Ziises. Hysteerisestä naurusta syvään depikseen, siitä sitten korkealla nousulla silmittömään raivoon ja onnenkyyneliin. Kaikki tämä puolessa minuutissa. Kun pienet asiat tuntuvat maaaailman suurimmilta ja ylitsepääsemättömiltä. Kun et oikeasti kestä itsekään itseäsi.

9. Loppumattomalta tuntuva odottaminen. Sitähän se raskaus loppupeleissä on, malttamatonta odottamista että pääsisi jo nuuhkimaan vauvan tuoksua.

10. Varhaisdementia. On ihan mahdollista unohtaa esimerkiksi neljä peräkkäistä neuvola-aikaa, vaikka niistä tulisi tekstiviestimuistutus.Millaisia raskausoireita sulle on tullut? Oliko listassa tuttuja juttuja? 

5 kommenttia :

 1. Aaaaaamen! Joka kohtaan, erityisesti toi koko raskauden kestävään humalatilaan.. :D

  VastaaPoista
 2. Dementia, tää on pahin. Ainakin töissä. 😂

  VastaaPoista
 3. Ihannaa, että joku muukin myöntää että odotusaika on raskasta, eikä vain hehkuta onnea. Samaistun erityisesti ykköskohtaan! Aina kun yksi oire hellittää heti tullee uusi. Raastavinta on levottomat jalat, kun ei saa nukutuksi ja sehän ei taas luonnollisesti auta yhtään kettään.. :D Toinen juttu mikä ollu rankkaa se henkinen puoli ja erilaiset pelot, että vauvalle sattuu jottain :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo noi pelot on kyllä kans hirveitä ja se kun ei periaatteessa pysty vaikuttamaan ettei mitään varmasti käy. mutta todennäköisesti kuitenkin kaikki menee hyvin <3 tsemppiä! toivottavasti saat levättyäkin

   Poista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥