SOCIAL MEDIA

Kuvat ennen & jälkeen kalkkimaalin kosketuksen

5/14/2017
Kirjoitinkin jo aiemmin, että kyllästyin vaaleaan olohuoneeseemme ja maalasin hopeisen seinämme tummanharmaalla. Meillä oli jo pidemmän aikaa ollut projektilistalla vanhan senkkimme maalaus. Eri Facebook-palstoilla törmäsin jatkuvasti erilaisiin keskusteluihin koskien kalkkimaaleja ja pikkuhiljaa oma mielenkiintoni heräsi myös. Ajatus niiden helppokäyttöisyydestä (ei vaadi muuta esivalmistelua kuin puhtaan pinnan) sekä nopeasta kuivumisesta houkutteli suuresti ja se, että se sopisi lähes kaikille pinnoille (paitsi ulos) sinetöi päätöksen.
Kalkkimaaleilla tosiaan voi maalata melkeinpä mitä vain - seiniä, kattoa, huonekaluja ja vaikkapa sohvakangasta. Se on luonnontuotteista tehty, eikä ole niin myrkyllistä kuin muut maalit. Maali on myös hajutonta tai ainakin lähes hajutonta. 

Pikaisen Googlettelun (ja facebookhuutelun) jälkeen sain tietooni, että Lohjalla näitä saa Säästötalo Latvalasta. En ollut vielä tietoinen, mitä väriä senkillemme toivoisin ja ajattelin, että katson ensin mitä sävyjä olisi ylipäätään tarjolla. Pian kuitenkin selvisi, että näitä voi sävyttää ihan yleisimpien värikarttojen mukaan ja valikoitiin meidän senkille kaunis petrooli sävy.

Vanha senkki oli epätasainen niin pinnaltaan kuin sävyltään, mutta en tehnyt sille tosiaan muuta kuin puhdistanut rätillä. Ja kalkkimaali todentotta oli helppokäyttöinen, sillä vaikka myös lapset saivat sutia senkkiä, tuli jäljestä erittäin tasainen vaikka olin ollut satavarma, että senkki olisi hiottava tasaisen jäljen saavuttamiseksi. Plussaa myös siitä, että kalkkimaali oli helppo pestä lasten käsistä sekä pensseleistä pois pelkällä vedellä.
Ja koska nälkä kasvaa syödessä, tulin pohtineeksi kuinka kalkkimaali toimisi meidän seinällämme. Vaikkakin kalkkimaali lähes jokaiselle pinnalle sopii, arvelutti miten se tulisi reagoimaan meidän tapetoidulla seinällämme. Koska kalkkimaali on vesiohenteista, mietin repisikö se tapetin alas.

Päätin kuitenkin ottaa sen riskin ja hain Latvalasta maalin, sekä tarvittavat välineet. Pensselin valinnassa ei oikeastaan ole muita kriteereitä kuin se, ettei siitä irtoaisi karvoja. Itse valitsin mahdollisimman pehmeän pensselin, jotta se olisi mahdollisimman hellävarainen tapetille. Aloitin maalaamalla pienen kaistaleen seinää nähdäkseni miten tapetti reagoisi ja annoin sen muhia vuorokauden.Koska mitään ei tapahtunut, uskaltauduin seuraavana päivänä aloittaa urakan. Aloitin homman ihan pensselillä, mutta kyllä siinä sen verran oli työnsarkaa, että seuraavana päivänä toiselle maalipinnalle kävin hakemassa telan. Meidän tapetissa on kuviointia, joten se toi oman haasteensa maalaamiseen ja söi myös maalia hiukan enemmän, kolme kertaa sain vetäistä läpi saadakseni täydellisen lopputuloksen. Maalattu seinä on vähän päälle pari metriä suuntansa ja maalia meni kaikenkaikkiaan vajaa kolme 0,9L pönikkää. Kokeilin maalia myös meidän vessan seinään (koska se menee myöhemmin remontoitavaksi ja sopii testiseinäksi:D), jossa pohjalla on vain vanha maali ja kalkkimaali liukui paljon paremmin sitä pitkin, paljon pienemmällä maalimäärällä! 


Itse rakastuin uuteen seinäämme sekä kalkkimaaliin nyt ihan totaalisesti ja meillä odottaakin ainakin kaksi lipastoa, vessa sekä yksi pöytä maalaamista enkä osaa enää edes harkita muuta vaihtoehtoa kalkkimaalin tilalle.

Lohjalta saa tosiaan Latvalan alakerrasta Värisilmästä asiantuntevaa ja asiakaspalvelualtista palvelua. Latvala myy Chalk Paint- kalustekalkkimaalia 0,225 L sekä 0,9 L pöniköissä ja sarjaan kuuluu myös vaha, jolla pinnan voi viimeistellä. Varsinkin kovalle kulutukselle altistuvat pinnat olisi hyvä viimeistellä vahalla tai lakalla. Vaikka maalattuun pintaan laittaisi vahan, voi pinnan kalkkimaalata yhä uudelleen.

Suosittelen ottamaan seurantaan Säästötalo Latvalan Facebook- sivut ja tutustumaan kalkkimaaleihin esimerkiksi kalkkimaalarit Facebook- ryhmässä. 

Onko kalkkimaali teille tuttu? Mitä kaikkea olette maalanneet? 


*Seinän maalit ja tarvikkeet saatu bloginäkyvyyttä vastaan
4 kommenttia :

 1. Mitäs sitten kun haluat vaihtaa kalkkimaalin pois? Pystyykö kalkkimaalin päälle maalaamaan uudella maalilla? �� Ja olisin suositellut tapetin poistoa ennen maalausta. Kokemuksesta voin sanoa että harvinaisen hankalaa/työlästä puuhaa poistaa maalattuja tapetteja.. �� miten kalkkimaali kestää kulutusta? Meillä pelkästään harmony täyshimmeään jää _kaikki sormen jäljet eikä lähde millään, ei saa vesipestä tms hinkata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkimaalin päälle pystyy maalaamaan. Meillä on olohuoneessa lastulevy joten siitä ei tapettia noin vaan revitä eikä kovin kaunista maalausjälkeä helpolla saa:) meillä ei ainakaan senkkiin ole jäänyt jälkiä ja on kestänyt hyvin kostealla rätillä pölyjen pyyhkimisen:) kovalle kulutukselle altistuville pinnoille suositellaan laittaa vaha päälle

   Poista
 2. Eih, miks kukaan maalaa tapetin päälle. Ihan vihoviimeinen virhe. Se on aivan järkyttävää saada enään pois seinästä. Jos on lastulevy pohja, niin sekin pitäs ensin pohjamaalata ennen tapetointia.

  VastaaPoista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥