SOCIAL MEDIA

PERUTAAN HÄÄT

4/02/2017
Raskauden julkaistamisen jälkeen monet ovat tulleet kysymään, että kuinkas meidän hääsuunnitelmien käy, vieläkö niitä ensi vuoden kesänä tanssitaan. Hääsuunnitelmat ovat nyt toistaiseksi jäissä, mutta se on varmaa, ettei niitä 2018 vuonna juhlita.Suunnitelmana oli kuitenkin, että tiukka säästäminen alkaisi nyt sekä tehdä töitä ensi vuoden kesään asti. Jo siinä tulee iso kuilu budjettiin, kun yli vuoden sijaan ehdin tehdä töitä yli puolet vähemmän, ennen äitiyslomalle jäämistä.

Vauvan tulo ei aiheuta vain tulojen pienentymistä, vaan myös menojen suurentumista. Ajankohtaiseksi tuli uuden auton osto, johon mahtuisi ja saisi takapenkille kolme istuinta. Olin myös ehtinyt myydä kaikki Vivianin vauvatarvikkeet, joten niidenkin kanssa on tehtävä uutta ostoslistaa.Vauva olisi häiden aikana alle vuoden, joten oli myös mietittävä haluanko oikeasti tärkeänä päivänä murehtia imetyksestä sekä vauvan tarpeiden täyttämisestä? Voisinko myöskään jättää vauvaa lähes kahdeksi päiväksi hoitoon hyvällä omalla tunnolla niin, että se ei vaikuttaisi omaan mielialaani? Tarkoitus oli kuitenkin juhlia häitä lauantaina pitkälle aamuyöhön asti ja vasta sunnuntaina mennä Ossin kanssa latailemaan akkuja ja hääyötä viettämään. 

Tiedän, että häitä voisi juhlia pienellä budjetilla mutta en tahdo. En tahdo tinkiä mistään tai tehdä kompromisseja koska tosiasia on, ettei minulla ole kiire naimisiin. Ollakseni rehellinen on myönnettävä, että haluan naimisiin juurikin niiden häiden takia. Sekä juridisista syistä. Me jaetaan jo yhteinen talous, lainat ja lapset eikä sormukset olisi tuonut meille muuta muutosta kuin yhteisen sukunimen sekä turvaa. Naimisiinmeno ei tee minusta onnellisempaa, rakastuneempaa tai "virallisempaa/oikeampaa" paria kuin mitä me nyt olemme. Aion astella alttarille elämässäni tasan kerran ja tahdon, että kun sanon tahdon ei siitä päivästä mitään puutu.

Että josko sitä sitten 2019 kesällä? ;)

kuvat Annina Segerman

5 kommenttia :

 1. Hyvä ratkaisu. Mua nimittäin harmittaa, että siirrettiin meidän häitä VAIN vuodella. Alkuperäisen hääpäivän aikana olisin ollut raskaana. Joten häitä siirreettiin vuodella, jolloin vauva olikin sitten alle vuoden. Eli häät vedettiin pienellä budjetilla ja olin koko ajan huolissani sekä ikävöin meidän esikoista. No, mutta ollutta ja mennyttä. Hyvät häät oli joka tapauksessa. Mutta jos nyt saisin valita, niin olisin siirtänyt häitä ainakin kahdella vuodella...

  VastaaPoista
 2. Hyvä päätös, ei sitten tarvitse stressata häitä kun pieni ihanuus saapuu maailmaan, hän on vain niin hetken ihan pieni!! ��

  VastaaPoista
 3. Varmasti hyvä päätös! Olisi kamala, jos omat häät katoaisivat vauvavuoden sumuun. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä oli poika oli 2v kun naimisiin mentiin,vauva olis olisi kuukauden ikäinen ellen olis saanut keskenmenoa.
  Minulla oli hääpuku valmiina ja ruuat kaikki tehtiin itse kun mieheni on kokki säästettiin siinä ihan älypaljon hääkakun teki kaasoni häälahjaksi meille,30 hengen porukka ,säästettiin monta tontia kun tehtiin itse kaikki.
  Hääpaikka oli 380 koko viikonloppu.

  VastaaPoista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥