SOCIAL MEDIA

Kirppistely on harrastus

9/04/2016


Pakko saada. 
Älkää ymmärtäkö mua nyt väärin, puhun nyt sitten ihan vaan vaatteista.

Lastenvaatteista ja varsinkin tiettyjen merkkien ympärillä pyörivästä hypetyksestä. Hypetyksen seurauksena on muodostunut monia lastenvaatteisiin keskittyneitä hypetysryhmiä, joissa ensimmäisen virkkeen lausetta kuulee useammin kuin selibaattikerhon jäsenien viikottaisissa kokouksissa.

En mä hei tuomitse! Tai siis ei mulla oikein olisi siihen varaakaan. Itse olen äärimmäisen addiktoitunut näihin ryhmiin ja monesti löydän asuketjujen joukosta "pakko saada" vaatteita. Ja sittenhän niitä metsästetään kissojen ja koirien kanssa kirpparipalstat lävitse jos uutena ei mistään enää saa.

Kirppismeininki on muutenkin muuttanut vallan suuntaansa ja mielestäni suunta on vain positiivinen. Kierrätyksestä on tullut monelle harrastus ja intohimo, eikä vaatteita osteta vain halvemman hinnan takia. Enemmän mittarissa painaa ekologiset arvot ja halutut kuosit/merkit, joita ei uutena enää saa.

Kevään ja syksyn droppeja lukuunottamatta meillä ei juuri mitään osteta uutena. Täällä meilläpäin vaan on niin vähän tarjontaa kirppareista (lue: ei ollenkaan) lastenvaatteiden suhteen, joten suurinosa ostoksista tulee tehtyä Facebook- kirppareiden välityksellä. Olen kokenut sen toimivaksi, mutta silti on todettava, että parhaimmat ja edullisimmat löydöt tulee tehtyä livekirppareilla.


Musta on kyllä mahtavaa, että kierrätys on nyt niin pinnalla eikä se, että ostaa vaatteensa kirpparilta ole mitenkään noloa tai "eiks teil oo varaa"- juttu. Päinvastoin, sitä ollaan ylpeitä ja iloisia mahtavista löydöistä ja hypetetään niitä(kin) siellä Facebookin hypetys(<3)palstalla.

Yksi suosituista lastenvaatekirpputoreista pääkaupunkiseudulla on Vekarakirppis, joka on Helsingin suurin lastenvaatteisiin erikoistunut itsepalvelukirpputori ja uusia tuotteita tulee myyntiin päivittäin. Olen nyt tulevana torstaina kiikuttamassa vaatteita ja kenkiä sinne itsekin. Tyttöjen vaatteet ovat kokoon 80 asti Mini Rodinia, Papua, Vimmaa, Aarrekidiä, Boboa ja ihan ketjuliikkeiden satoa, pojan taas kokoon 100 samoilta merkeiltä. Lisäksi on ulkovaatteita, asusteita ja kenkiä. Menkää tyhjentämään! Toivon pääseväni kaikesta eroon. Vaikka mä tykkään myydä ja ostaa Facen kautta, mutta onhan se nyt vaan 100x kivempaa kun ei tarvitse mittailla ja syynätä, saati postittaa! Livekirpuilla sitä myös välttyy molemminpuolisilta pettymyksiltä, kun vaatteen näkee ennen ostopäätöstä.


Ostatteko te kirppareilta lapsille tai itsellenne? 

4 kommenttia :

 1. Mehän ostetaan lähinnä vaan kirpparilta. Erehdyin just ostamaan kahdet Me&i pökät uutena ja voi luoja mikä parisuhdekriisi siitä seuras, kun toi toinen on tottunut, että maksan max. 5€/vaate :''''D

  VastaaPoista
 2. Mä innostuin vihdoin livekirppisten lisäksi nyt viime villiksessä juurikin tiettyjen (haha) merkkien fb-kirppiksistä ja paketteja ootellaan tippuvan kotiin ja postiin. Turmiollista lompakolle kun ei tarvitse nousta sohvalta ostaakseen:D

  Meillä on tällä hetkellä paikka Lahden Vekaralla niin saahan sitä hankkia uutta kun kerran vanhaa myy ;) ja pakko kun lapset kasvaa (tosin ei samaa tahtia kun mä kyllästyn...).

  VastaaPoista
 3. Suomessa on jännä jakauma, että kirppiksiä on paremmin etelässä kuin muualla (vaikka kaupunkeja verrataankin). Ja esim. kierrätyskeskuksetkin myyvät paremmin etelässä.

  Toisaalta verkosta ostetaan loogisesti enemmän haja-asutusalueilla. Hienoa, kun se verkko-ostaminen suuntautuu sitten Facen kautta käytettyihin, eikä uusiin fast fashion -kledjuihin!

  VastaaPoista
 4. Joo, kyllä sitä mielummin ostaa kirppikseltä kuin uutena :)

  VastaaPoista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥