SOCIAL MEDIA

Turvallisuus on vääräpää nipistää

7/30/2016
Jo Oliverin raskausaikana hullaannuin lastenvaatteista. Muistan, kuinka kerrostalokolmiomme pikkuruisen vaatehuoneen koritelineen jokainen kori oli täyttynyt lastenvaatteista ja nurkkaa koristi kuudesta isosta laatikosta muodostunut pino. Niitä oli kiva hiplailla ja viikkailla yhä uudelleen ja uudelleen. Silloin en ollut kovin tietävä omasta tyylistä, en sen suhteen miten tahdon tulevan lapsen pukea tai kasvattaa, tai sen liiemmin mitkä olisi katu-uskottavimmat vaunut, syöttötuoli tai pinnasänky. (Nythän tietysti tiedän, että syöttis on oltava triptrappi, sänky stokkea ja vaunut bugikset, hekoheko).

Jos jostain kuitenkin olen ollut alunalkaen varma ja joustamaton niin siitä, että lasten turvallisuuden suhteen ei säästellä. Mielestäni turvallisuus on aivan väärä kohde kitsastella ja mielummin nipistetään vaikka niistä vaunuista (koska oikeasti hyviä on muitakin kuin ne tonnibugikset=D) Autolla matkustaessa turvaistuin on oltava hyvä, eikä todellakaan nippanappa hyväksytty, monta vuotta vanha tai käytettynä ostettu. Jep, minä en ostaisi turvaistuinta käytettynä- ellen voisi olla 100% varma, että istuin on kolaroimaton. Eli ehkä tutulta. Muuten en ikinä.


Niin, meidän isompi puikula saavutti vihdoin 15 kilon rajapyykin ja hänen entinen istuin (besafe combi?kö) siirtyi Vivianille, jolloinka uuden istuimen osto oli edessä. Kriteereinä oli hyvien tesituloksien lisäksi istuinmukavuus sekä helppo asennettavuus ja kaikki muu olisi plussaa. Pikaisen googlettelun ja Autoliiton sivujen selailun jälkeen päädyttiin Cybex Solution M-Fixiin, jonka tilasin Ozbabyltä ja jo parin päivän päästä Ossi asenteli sitä meidän autoon. Istuin on nyt vielä alessa ja mun on kyllä pakko suositella, ollaan oltu todella tyytyväisiä! Oliverkin on ollut ihan innoissaan "isojen poikien istuimesta" ja kehunut kuinka mukava siinä on istua. Oliver jätti päiväunet jo ollessaan 2,5 vuotias mutta aina välillä nukahtelee autoon, plussaa istuin saa vielä syvyyssäädettävästä niskatuesta, jonka ansiosta niskat ovat oikeasti tuettuna, eikä pää retkota rinnalla nukahtaessa. Istuimessa on 12- asentoinen korkeussäädettävä pääntuki joka puolestaan tarjoaa pitkän käyttöiän.

Autoliitto oli antanut ainoaksi miikaksi sen, että istuin veisi paljon tilaa autossa mutta itse en ole kokenut sitä mitenkään erikoisen tilaavieväksi. Itse mainitsisin miinuksena sen, että vaikka istuimessa on optimoitu ilmankiertojärjestelmä, niin oikein kuumilla säillä Oliver on valittanut selän hikoamista. 
Itse antaisin vinkkinä turvaistuinhankintoja ensikertaa miettivälle, että kannattaa käydä ihan liikkeessä sovittamassa lasta istuimeen ja mahdollisuuksien mukaan myös istuinta autoon. Jos taas istuimen tilaa netistä, varsinkin ulkomaisista nettikaupoista, kannattaa muistaa että kiinnitysjärjestelmät voivat olla hyvin erilaisia ja laatu voi vaihdella suuresti. Kotimaisista putiikeista tilatessa tuplatsekkaisin vain omaan autoon sopivuuden. Niin ja kannattaa antaa arvoa myös helposti asennettavuudelle! Hyväkään turvaistuin ei pääse oikeuksiinsa väärin asennettuna, joten kannattaa minimoida riskit hankalien ohjeiden ja säätöjen suhteen.

Niin, ja niitä käytettyjä ostaessa muistathan varmistaa istuimen historia.

Millaisia istuimia teiltä löytyy? Oletko ostanut käytettynä ja jos olet niin tutulta vai tuntemattomalta? 

*turvaistuimesta saatu alennusta näkyvyyttä vasten
3 kommenttia :

  1. Meillä on tuo ihan sama istuin Sisulla ja ollaan oltu hurjan tyytyväisiä! Ainoa miinus (Sisun mielestä..) tuossa taitaa olla mukitelineen puute - poika kun ehti nähdä yhdessä istuimessa sellaiset :D

    VastaaPoista
  2. Mä oon samaa mieltä! Meille syntyy marraskuussa esikoinen. Ollaan pikkuhiljaa alettu vertailla vaunuja ja autoistuimia. Jännittää tosiaan ajatus ostaa käytettynä, vaikka niin oli alunperin tarkoitus... Taidan kuitenkin haluta ihan uuden. Varmuuden vuoksi. :)

    VastaaPoista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥