SOCIAL MEDIA

Minilomalle esikoisen kanssa

6/09/2016
Vauvan syntymä ei esikoiselle tuonut ensisijaisesti pelkkää onnea ja autuutta. Eikä ihme, ei tuon ikäinen voi mitenkäänpäin ymmärtää miksi hän ei ole enää se ainut isin ja äidin huomion ja rakkauden kohde. Vertasinkin Ossille tuolloin, että se olisi ihan sama jos minä joku päivä toisin kotiin jonkun Penan ja kertoisin että siitä olisi nyt tykättävä, toimeen tultava ja kapinoimisesta saat jäähyä. Sänky jaetaan vastedes kolmeenpekkaan, pusut saatte vuorotellen ja pitkäaikaisempana kumppanina sun täytyy nyt osata odottaa ja ymmärtää, että ainakin ensimmäisen vuoden ajan uusi tulokas menee monessa asiassa edelle. Mutta hei, mä rakastan sua yhä ihan yhtä paljon! 

©Annina Segerman Photography

Mustasukkaisuutta on ollut jonkunverran, mutta se on pääsääntöisesti purkaantunut uhmaamisella, muuten Oliver on ottanut isoveljen roolin todella hyvin. Olen myös huomannut, että uhmaaminen helpottuu ajoittain aina kun ollaan saatu vietettyä aikaa vain kahdestaan. Jo ennen Viviania meillä oli tapana Oliverin kanssa tehdä kaikenlaista yhdessä, enkä ole ikinä kokenut ongelmalliseksi tehdä kauppareissuja tai kahvilatapaamisia lapsi mukana. Tietysti on kiva käydä joskus kahvilla ilman, että joku verottaa munkista 3/4, mutta silläkin uhalla otin usein Oliveria mukaan vaikka Ossi olisi ollut kotona ja mahdollinen olemaan "vahtina". 

Pikkusiskon syntymän jälkeen on Oliverille ollut entistä tärkeämpää päästä äidin "kauppakamuksi" ihan kaksisteen. Olen paljon lasten kanssa yksin kotona, jonka takia on vaikea antaa huomiota vain ja ainoastaan yhdelle lapselle ja tästä syystä olen yrittänyt saada arjen keskelle edes pieniä kahdenkesken vietettyjä hetkiä ja meidän vakioksi onkin muodostunut viikottaiset ruokaostos-reissut. Tästä onkin Ollille tullut tosi tärkeä juttu ja usein hän ottaa omia kolikoita mukaan, että pääsee kaupassa olevalla kolikkoautolla ajelemaan. 

©Annina Segerman Photography

Nyt kesäksi miehen lomalle ollaan yhteisten lomasuunnitelmien lisäksi suunniteltu paljon kahdenkeskisiä isompia juttuja, kuten luonnontieteellisessä museossa käymistä ja ratikkaretkeä, mutta eniten Oliver odottaa meidän tulevaa minilomaa Naantalin Kylpylään. Aina kun mainitsen jotain mitä kesällä tullaan tekemään, Oliver marisee huuli vapisten haluavansa pulikoimaan kylpylään ja joka kerralla vastaan, että kyllä me ollaan sinnekin edelleen menossa. Oliver tykkää uida kovasti, mutta on vähän arempi eikä liiemmin uskaltaudu liukumäkiin ja saattaa ärsyyntyä ympärillä roiskivista ja riehuvista lapsista. Sen takia jätettiin Flamingot ja muut vauhdikkaammat vesipuistot suosiolla vähän myöhäisemmälle iälle ja uskon, että Naantali palvelee meidän tarpeita kaikista parhaiten.

©Annina Segerman PhotographyLähdetään siis ensiviikon lauantaina reissuun, sopivasti kun Kylpylän uusi Muksumaailma on edellispäivänä avattu. Muksumaailma on avoinna joka päivä klo 8-21 elokuun puoliväliin saakka, ja se on maksuton majoittuville asiakkaille. Muksumaailmasta löytyy mm. salibandykaukalo, pomppulinna, pikkutrampoliineja, polkuautoja, pomppupalloja jne. Voin vain kuvitella miten täpinöissä Oliver tulee olemaan! Jos sää vain sallii, leikitään koko päivä ulkona, käydään pulikoimassa sekä saunomassa ja päivän päätteeksi hypätään pehmeisiin petilakanoihin mässyttämään isoa pussillista karkkeja ja höpöttelemään kaikkea hassua. Nyt kun Viviankin on jo isompi, niin on ihanaa kun voi tehdä esikoisen kanssa tälläisiä yönyli reissuja. Tiedän, että reissu tulee tekemään meille molemmille niin hyvää, kun täällä arjen keskellä niin usein ärsytetään toinen toistamme. On sitten taas muisteltavaa huonoille päiville;)

Miten teillä jaetaan spessuaikaa lasten kesken? Onko teillä jo selviä lomasuunnitelmia?


*Yhteistyössä Naantalin Kylpylä
*En hyödy linkkien klikkailusta4 kommenttia :

 1. Ihana, miten teidän meininki kuulostaa ihan meidän meiningiltä. Kaikki kavila- ja kauppareissut, uhmat ja silti ihana isoveli. Nauttikaa teidän lomasta, kuulostaa ihanalta! <3

  VastaaPoista
 2. Just suunnittelin, että tekisin nyt viikonloppuna esikoisen kanssa jotain kivaa ihan kahdestaan ja mietin ainakin uimahallia. Ollaan vietetty kahdenkeskistä aikaa siskon syntymän jälkeen ihan liian vähän ja luulen että se tekisi tosi hyvää meille just nyt, kun mustasukkaisuus on ollut aikamoista.

  Mutta niin hyvä tuo sun vertaus tuohon Pena-juttuun, se on ihan totta.. Välillä on kyllä ihan kamalan huono omatunto, kun ei vaan pysty antamaan kummallekaan lapselle tarpeeksi huomiota :/ Ihanaa kylpyläreissua sulle ja Oliverille <3

  VastaaPoista
 3. Tulipa tää postaus osuvaan ajankohtaan, koska mä eilen puhuin Jarkon kanssa ihan samoista asioista ja mietin, että pitäispä postata. Meilläkin isompi jää ihan tahtomatta vähän varjoon, kun tytön alku on ollut mitä on ollut. Ollaan kyllä molemmat pyritty huomioimaan jäbää ja viettämään juuri tuota kahdenkeskeistä laatuaikaa. Kovin pitkälle ei voida vielä kaksistaan lähteä, koska en oo vielä keksinyt miten rintojen ympäri saisi vetoketjut, mutta tämän vinkin pistän kyllä korvan taakse. Maanantaina onneksi alkaa perheen loma ja suunnataan mummolaan. Siellä saa pikkumieskin sitten äidin ja iskän jakamatonta huomiota, kun neidin voi jättää isovanhempien huomaan hetkeksi 😊

  VastaaPoista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥