SOCIAL MEDIA

Pitkän ajan jälkeen

1/12/2016
Huhuu? 

Joulunaika oli haipakkaa ja ihan tarkoituksellisestikin jätin blogin lomalle. Ossikin oli pitkään vielä joulun jälkeen lomalla, joten en tänne tullut kuin oikeastaan siirtääkseni blogin osoitetta ja heitin koneen taas nurkkaan. Mitä pidemmäksi tauko venyi, sitä vaikeammalta paluu tuntui. On ollut ihanaa jäädä sänkyyn pötköttämään laittaessa lapsia nukkumaan ja katsoa netflixiä puhelimella nukahtamiseen asti. Olen huomannut miten paljon blogi vie aikaa ihan vain ajatustasolla ja miten paljon jää aikaa kaikelle muulle kun en ole kulkenut kamera kädessä, miettinyt seuraavaa postausaihetta ja viettänyt tuntikausia koneella näppäimistö sauhuten. Olen jopa ihan tosissani miettinyt, olisiko ihan oikeasti aika lopettaa mutta ei mulla vielä taida kantti riittää ihan siihen.


Blogi muutti takaisin tänne bloggerille ja löydyn jälleen Lumoblogeista. Aktiivisesti löydyn instagramista nimellä @sallaoona ja samalla nimellä snapchatista. Viimeisimpiin olenkin meidän blogihiljaisuutta korvannut ja siellä seuranneet tietävät, että otin uhmalomaa ja lensin kolmeksi yöksi Vivianin kanssa Ouluun. Kotiuduttiin eilen illalla ja vaikka ikävä esikoisen kanssa oli molemminpuoleista, oli hetki erossa tehnyt meille erittäin hyvää. Oliver aloitti viimeviikolla Montessorin leikkikoulussa, Vivian täytti tänään 7 kuukautta ja huomenna meille muuttaa hauvavauva. Nauroinkin Ossille, että kyllä täytyy tavallisen tyhmiä olla, että tähän arjen ryöpytykseen hankitaan vielä koira. Ossi on vuorotöissä ja aika paljon pois arjesta, on yksi uhmaikäinen ja pieni vauva, sekä paljon aktiviteettia vaativa koiravauva.. pitäisikö alkaa vielä rakentaa? ;) 

Viikonloppuna on kummitytön synttärijuhlat ja ensiviikonlopulla matkustetaan lasten kanssa junalla Jyväskylään Kuun luokse, juhlimaan kummipojan nimiäisiä. Koitan kaikesta kiireestä huolimatta myös aktivoitua taas tännekin. Tiedossa olisi ainakin tietoa meidän talvipukeutumisesta, Vivianin 7 kk kuulumisia, äidin asua ja koiran kotiutumista. Olisiko teillä jotain mistä haluaisitte kuulla? :) Mitäs muuten tykkäätte uudestavanhasta blogikodista?


14 kommenttia :

 1. Ei ehkä ihan vielä, mutta sitten kun uusi arki koiran kanssa alkaa asettua jonkinlaisiin uomiin, niin kuulisin ihan tosi mielelläni miltä tuntuu koiran hankkiminen perheeseen missä on pieniä lapsia ja pieni vauva. Meillä on haaveissa bokserin hankkiminen jossain vaiheessa, joten erityisesti tän rodun näkökulmasta kiinnostaa, mutta muutenkin :)
  Toki olisi kiva kuulla muutenkin, miten päädyitte valitsemaan bokserin ja muuta koirahöpötystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ilmanmuuta! laita kommenttia jos tulee jotain tiettyä kysymystä mieleen mitä haluaisit kuulla, mutta palaan tähän aiheeseen! :)

   Poista
 2. Miulla sama, että on viimeaikoina oikeesti huomannu miten paljon blogi vie aikaa ja miten ison stressin siitä tarvittaessa saa. Nyt oon tarkoituksella postaillu harvemmin, sillon kun hyvältä tuntuu :). ja mie fit fat mama tiina täällä :D. näköjää väärä g-mail tili tässä. kivaa kun tulit lumoille takas, jotenki nii siun paikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mustakin tää on ihan mun paikka<3 ja tämä vie kyllä aikaa ja vaikka musta tuntuu vahvasti siltä että haluaisin lopettaa niin en täysin vielä ainakaan siihen pysty

   Poista
 3. Tää paikka näyttää enemmän sulta! :) Itekin oon miettiny tota ajansäästöä ihan kauheesti viime aikoina blogiin liittyen, joten ymmärrän fiiliksiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 hassu kuulla, musta kun päivität silti niin usein ja aina laadukkaita postauksia!

   Poista
 4. Moikka. Pieni tauko ei haittaa ainakaan minua. Parempi niin että pidät hengähdystaukoja silloin kun siltä tuntuu, kuin puurtaisit väkisin jotain. Sun blogi on ollut niin hyvä! Mutta hei en tiedä kaipaatko koiranpentu vinkkejä, mutta alla niitä luet tai et. :P

  Koiranpentu tulee muuttamaan arkeasi todella paljon. Riippuen asenteestasi, muutos voi olla positiivista tai negatiivista. Kun varautuu pahimpaan, voi yllättyä todella positiivisesti. Ensimmäinen pentuni söi asunnostamme tavaraa useiden tonnien edestä. Jälkimmäinen pentu ei ole syönyt vielä mitään (7kk) – mitä teimme erilailla? Teimme tilanrajauksen y k s i n o l l e s s a heti kun pentu tuli taloon. Tilanrajauksen toteutimme asunnossamme itse tehdyillä koiraporteilla, mutta rajata voi esim. pesuhuoneeseen, J o s tilassa/huoneessa on riittävästi neliöitä koiralle. Tästäkin siis omat eläinsuojelusäädökset. Häkittäminen on epäeettistä ja laillisesti kiellettyä. Meillä koira jää tilaan siis aina kun poistuimme kotoa, tilassa ei ole mitään mitä se voisi tuhota. Vain kasa päin omia leluja, koiran peti ja pissapaikka. Lisäksi annoimme aina sille luun (pieni dental) kun lähdimme kotoa ja nykyäänkin se on aina innoissaan kun olemme lähdössä kotoa, koska tietää saavansa luun. Miksi kerroin? Koska niiiiin monella koirilla on nykyään ”eroahdistusta”.

  Ennaltahekäisy on huomattavasti helpompaa kuin opitun tavan kitkeminen. Lisäksi itsestään selvääkin varmasti, että koira ei osaa mitään ellei sitä ole sille opetettu. Se mitä ei ole opetettu ei voi vaatia. Kuitenkin pennulle pitää asettaa samat rajat kuin mitä pitäisit sen ollessa aikuinen. (sohvalle tulo, kerjääminen yms.)

  Sitten oman pentuaikani pelastus oli eläinkaupoista saatavat pissa-alustat. Sanomalehdet kun eivät paljoa ime ja kun nostelet pissapapereita pissa lähtee valumaan ja kas niin se on lattialla. Pissa-alustoissa on hyvä imupinta ja muovinen pohja. Pentu voi pissata niihin useamman kerran ja muovinen pohja lukitsee nesteen itseensä ja lattia ei kärsi. Ja joissain on myös hajua syövä ominaisuus. :)

  Lisäksi kannattaa aloittaa pentukurssi tms. Se lähentää sinua ja koiraa. Hyvin koulutettu pentu on todella sijoitus tulevaisuuteen, seuraaville 12vuodelle. :)

  Terveisin, nykyään hullu koiranainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon! <3 moni oli itselle jo selvää mutta hyviä vinkkejä! Kerro toki lisää jos tulee mieleen! :)

   Poista
 5. Samanlaisia ajatuksia blogin ja sen viemän ajan suhteen! Toisaalta tuntuu, että tämä vie niin paljon aikaa kaikelta muulta, mutta toisaalta ei oikein osaa tai raski lopettaakaan. Mutta! Ihana kun kirjoitit taas <3 Ja että oot takaisin Lumoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että tätä on liikkeellä.. kiitos <3 kiva olla takaisin!

   Poista
 6. Koira postauksia ootellessa ! Ihanaa nähdä löydätkö koiralle yhtä kivoja asusteita kuin lapsille. :D

  VastaaPoista
 7. Maailman hulluinta on kyllä kun on koira ja vauva samaan aikaan :D Hyvä jumala - ensin vaihdat pissavaipan ja sen jälkeen siivoat pissaa. Ja kun ne lähtevät kunnolla kiipeämään, saattaa löytää roskista levittämästä sekä taaperon ETTÄ koiran. Ne molemmat saattavat myös löytyä keskeltä teidän ruokapöytää...

  Nimim. Been there

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä viikon jälkeen jo toisinaan miettii, että mitä hittoa sitä kelasikaan! =D

   Poista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥