SOCIAL MEDIA

VIVIAN 3 KK

9/19/2015


Tasan viikko sitten Vivian täytti kolme kuukautta. Kolme kuukautta vanha tyttömme on kovin hymyileväinen sekä seurallinen ja hakee kovasti intensiivistä katsekontaktia. Vivian on edelleen täysimetyksellä, joka toisinaan on viedä minut järjiltä. Rintaraivarit säestää kovaäänisesti neliöitämme ja rauhalliset imetyshetket ovat lähinnä häviävä luonnonvara.

Vivian rauhoittuu Red Hot Chili Peppersin tahtiin mutta vihaa tuttia. Ja kyllä, jokaista merkkiä, mallia ja kokoa on kokeiltu. Hän viihtyy lattialla pötkötellen pitkiäkin aikoja, mutta makuullaan turhaantuu kun ei taidot riitä eteenpäin kulkemiseen. Kolmikuinen pötkylä osaa kääntyä vatsalta selälleen ja liikkuu pieniä matkoja sätkimällä...Melko selkeä rytmikin löytyy jo, kahdet pidemmät päiväunet sekä pari satunnaista torkkua väliin. Yöt meillä edelleen heräillään 1-3 kertaa. 

Maanantaina oli 3kk-neuvola, jossa Vivian sai myös rokotteet: yhdet molempiin reisiin sekä rotavahvistuksen suun kautta. Pieni itku toiselle tuli ja sitä seurannut loukkaantuminen, mutta ei aikaakaan kun jo naureskeli omassa kaukalossaan. Sirohan tuo on, niinkuin neuvolantätikin huomautti. -10 käyrällä mennään ja kuulemma varaa ei ole yhtään tippua, itse en kuitenkaan ole y h t ä ä n huolissani, koska mitat on kutakuinkin prikuulleen samanlaiset kuin veljellä. Molemmat kasvaa pituutta hurjaa vauhtia ja paino alkaa saada kiinni vasta vuoden tienoilla.

Pituus 60 (56,7)
Paino 5210 (4800)
Pää 40,5 (39,4)

Kuten mitoista huomaa, niin siro on tosiaan. Mutta kyllä hän oikein hyvin syö ja maitoa piisaa. Rokotuksista jännitin koko tämän viikon nouseeko kuume tai oireileeko maha, mutta aika pienillä vaivoilla ollaan säästytty. Vaikka nuo rokotukset aina kovin kurjia ovatkin, niin meillä kyllä tullaan ottamaan myös kupuoksen kanssa kaikki rokotusohjelmaan kuuluvat ja suoraan sanotakseni en ymmärrä niitä, jotka jättävät ottamatta. Miten teillä? Menettekö rokotusohjelman mukaan vai poimitteko osan niistä? Jätätkö kokonaan ottamatta?

13 kommenttia :

 1. Ää miten suloinen pieni <3 Meidän Luka on melkein 2,5kg isompi samassa iässä :"D Kiva, että rokotuksista ei tullut mitään kummempaa! Mekin kyllä aiotaan ottaa rokotusohjelman rokotukset, uskon että se hyöty on kuitenkin suurempi kuin jos jättäisi antamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha eikä, ihana Luka<3 Mutta on tuo meidän kyllä niin mini tirri, että saisi vähän pulskistua muutakin kuin poskista;) ja rokotuksista oon täysin samaa mieltä!

   Poista
 2. Ooh! Onpa hän kasvanut! 😍

  Meillä esikoinen on saanut kaikki ohjelman rokotteet ja niin tulee saamaan myös tämä toinen. Pidän ehkä jopa hieman vastuuttomana sitä ettei lapsia rokoteta perusrokotteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aattele! 11 cm kolmessa kuukaudessa, hurjaa!! Olen melko samaa mieltä kanssasi rokotteista.

   Poista
 3. Meidän kuukauden nuorempi oli 60cm ja 5.5kg. Me jätetään rota ainoastaan väliin, ettei se laukaisee allergioita, kun niiden riski on iso. Eikä poitsu siedä mun kautta maitoa, munaa ja ohraa joten en halua vatsaa enempää sekaisin --> huonolla tuurilla mulle laajempaa dieettiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rotan vielä ymmärrän, vaikka sekin me otettiin. Mutta muiden jättäminen ottamatta ihmetyttää.

   Poista
 4. Teillä on ihana pieni neiti, meillä myös muutama viikko sitten 3kk neuvolassa rokotukset ja oli ne kyllä ihan kamalat! Toisen parhaaksihan ne on ja meilläkin kyllä otetaan kaikki mahdolliset rokotukset.
  Aika siro neiti täälläkin ja osaimetyksellä mennään, 2,5kk neuvolasta saatiin käsky lisämaidolle ja siitä pikku hiljaa imetyskerrat on harventuneet ja nyt niitä tulee kuitenkin jotenkin ikävä vaikka niiiin monet kerrat on hermot menny koko touhuun! :D
  Meidän 3kk mitat oli 5530g ja 59,7cm.
  Sulla on tosi kiva blogi ja ihana seurata suht samanikäistä pikkuneitiä kun meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas, onpa ihan saman ikäiset nassikat! Ja eihän se tietty kivaa oo katsoa kun toinen parkana rääkyy kun pistetään, mutta loppupeleissä se on vain pikku nipistys ja kipu menee hetkessä ohi-- hyöty on paljon suurempi. Enkä usko että nuo siitä traumatisoituu. Tai tiedä häntä, jos omakin neulakammo johtuu lapsena otetuista rokotteista;) Jännä että teitä on ohjattu lisämaidolle, meillä ei näillä pienemmillä mitoilla vielä ainakaan ohjattu :P Mutta pääasia että kasvaa hyvin! Kiitos kehuista ja tervetuloa seurailemaan, jätä ihmeessä kommenttia niin on kiva seurailla miten meidän samanikäiset kasvaa =)

   Poista
 5. Oiii, maailman söpöin vauva!

  VastaaPoista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥