SOCIAL MEDIA

LAUKKUA MÄ METSÄSTÄN...

4/23/2015
En ole antanut oikein ajatustakaan hankinnoille, mitä vauvaa varten olisi hyvä tehdä.  Voisin tehdä lähiaikoina ihan erillisen postauksen mitä meillä jo entuudestaan löytyy ja mitä vielä tarvitaan, mutta aika pitkälti kaikki mitä meillä tarpeellisiksi koettiin on esikoisen jäljiltä säästetty. Oikeastaan ainoat hankinnat joita ollaan vauvaa varten tehty ovat olleet vaatteita ja muita tyttösöpistelyhärpäkkeitä. Mutta tosiaan, laajempaa katsausta siihen mitä jo löytyy, mitkä koin tarpeettomiksi ja mitkä tarpeellisiksi hieman myöhemmin ja perehdytään tällä erää yhteen niistä harvasta joka puuttuu, nimittäin hoitolaukkuun.Mä en ole yhtään laukkupersoona. Mä olen kassialma, siis se jolla on aina pari kangaskassia ja loput tavarat tungettuna Valintatalon- muovipusseihin. Todella, todella harvoin minua voi nähdä laukku kainalossa ja yleensä silloinkin jonkun hetkellisen mielenhäiriön johdosta. Sellaisia pikkupussukkahihnalaukkuja hei expertit, mä en oikeasti ole sitten mikään laukkutietäjä joten oikeanlaisia nimityksiä on turha odottaa tulee käytettyä olosuhteiden pakosta, esim baarireissuilla, mutta jos suinkin mahdollista on silloinkin käytössä kangaskassi joka sitten jää narikkaan ja kaverin laukkuun tungetaan omatkin tavarat. Mutta! Mä olen nyt päättänyt ryhdistäytyä. Antaa laukulle mahdollisuuden. Tai ainakin ajatuksen..
Oliverin vauva-aikana meillä oli sellainen rutkulainen käytössä, sellainen mikä vähin äänin jäi kylässä takin suojiin piiloon tai rattaiden säilytyskoriin säilöön. Sellainen mikä otettiin mukaan vain ihan pakon äärellä. Se oli laukku mikä tuli ensimmäisenä vastaan, oli halpa ja ajoi asemansa. Nyt minulla on laukulle kireämmät kriteerit. Haluan, ettei se huuda olemuksellaan OLENHOITOLAUKKU ja vielä parempi olisi jos sitä voisi käyttää myös asioidessa ilman lasta. Se ei saa olla myöskään liian fiini, liian pieni mutta ei myöskään liian suuri ja massiivinen. Sinne pitäisi tarvittaessa mahtua kahden lapsen vaihtovaatteet, yhden vaipat, puhelin ja lompakko (ainakin). Tarviiko sen olla hoitolaukku vai kelpaako vain laukku? Tai ehkäpä jopa reppu? 


PicMonkey Collage3


Se perinteinen hoitolaukku. Tämähän olisi tietysti paras vaihtoehto tilavuuden kannalta ja koska kaikki aina katoaa mystisesti laukunpohjalle (tai sinne kassin..) on plussaa että jokaiselle tavaralle on oma kolonsa. Tyylikkäitä jokainen, mutta menisikö nämä kuitenkaan arkikäytössä? 
PicMonkey Collage2

Kaikki neljä hyvin samantyylisiä keskenänsä, mutta näissä mä ihastuin yksinkertaisuuteen kivoilla pienillä yksityiskohdilla. Musta väri ja nahka materiaalina takaisi ajattomuuden ja pitkäkestävyyden. Koon puolesta tänne mahtuisi mainiosti vaipat, putelit ja vaihtovaatteet mutta toimisi hyvin myös arjessa ilman lasta käsivarressa. Mutta, kannattaako ottaa riski maksaa maltaita jos en kuitenkaan opi laukkutyypiksi? Nämä on kyllä tosi nätit...

PicMonkey Collage


Valehtelisin jos väittäisin, etteikö reppu tuntuisi luontevimmalta vaihtoehdolta ei niin girlygirl tytölle. Ainakin Kånkenit riittäisi tilavuudeltaan ja ne toimisi myös miehen matkassa. Nämä mä osaisin kyllä myös yhdistää asuun kuin asuun...Mutta kuten sanoin, tällä hetkellä ollaan kaukana kotikentiltä enkä tiedä mikä olisi se kannattavin ostos. Neuvokaas te viisaammat, reppu vai laukku? Perinteinen hoitolaukku vai normaali isompi laukku? Millä kriteereillä te olette valinneet hoitokassin? Linkkiä ja vinkkiä vikkelään tännekin! Ajattelin ehtiä tällä kierroksella pakata kassin ensinnäkin itse ja ENNEN synnärille jäämistä;)

24 kommenttia :

 1. Mä hankkisin varmaan nyt tuon Kånkenin hoitolaukun virkaan. Reppu on niin näppärä kun liikkuu kahden pienen laukun kanssa. Tai jos et kallistu reppuun, kannattaa huomioida että laukussa on sooivan pitkä olkahihna että saa olkapäälle hyvin roikkumaan tarvittaessa samalla kun kantaa vauvakoppaa ja taluttaa taaperoa :) Meillä oli käytössä hoitolaukkuna se Marimekon perinteinen olkahihnallinen laukku. Oli käytännöllinen, tilaa aikalailla sopivasti ja meni ulkonäön puolesta monessa menossa. Mutta ääni Kånkenille! Ja MK:n käsilaukulle, ihan muuten vaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohops, mikä ajatus-/ kirjoitusvirhe. Siis kun liikkuu kahden pienen LAPSEN kanssa, ei laukun :D Ja soivan pitkä eli sopivan pitkä.. Näin sitä käy kun nopeasti kännykällä kommentoi.

   Poista
  2. hahaa no mutta mä ymmärsin;) mulla on sellainen MM olkalaukku ollut joskus koululaukkuna ja hyvähän se oli, mutta tälläisenä hukkapätkänä näyttäisin ihan koululaiselta uudestaan:D mä oon kyllä aikalailla kånkenin puolella ollut itsekin.. kiva että se saa vahvistusta;)

   Poista
 2. Mä käytin hoitokassina Marimekon mustaa laukkua. Se perus malli? Olkalaukku tai joku tollanen.

  Musta se oli tosi kätsy, se tosin ei oo mikään matkalaukun kokonen, mutta kyllä sinne ne muutamat vaipat mahtu ja vaihtovaatteet. Maidot ja tuttipullot, yms mitä siellä nyt ikinä olikaan.

  Sit siinä on se vetskari tasku ni se oli tosi kätsy puhelimelle ja lompsalle.

  Ite tykkäsin paljon siitä. Oli klassisen kaunis, ei turhia härpäkkeitä. Ja oli siistin näkönen silti, ja meillä se oli kun luotu siihen vaunujen käsi jutulle. Pysy hyvin yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, justiin ylempänä sanoinkin että se on mulla ollut koululaukkuna ja kätevähän se on sitä en kiellä! en vaan ehkä enää osaa sitä itsellä kuvitella ilman koulutyttö viboja;)

   Poista
 3. Mulla on toi musta Michael Korsin laukku niin voit tulla sitä livenä hypistelemään 😊

  VastaaPoista
 4. Noi laukut on kyllä kauniita! Me valittiin hoitolaukku tosi käytännöllisistä syistä, eli että sitä on helppo kantaa ja sopii myös miehelle. :) Olkalaukkuun päädyttiin sitten, menee kivasti kans vaunujen aisaan, ettei tartte olalla kannella kun on muutenkin isomman kuorman kanssa liikenteessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli meillekin kätevin olisi olkalaukku/reppu. ja olisi se tyylillisesti lähinnä mua kuitenkin.. mua vaan niin houkuttaisi yrittää olla tuollainen fiini MK laukun kantaja, mutta ehkä se laukku näyttäisi mulla vaan typerältä=D

   Poista
 5. REPPU! Se on niiiiiiiin 100% helpompi, kun voi heittää selkään, kun kantaa kiukuttelevaa naperoa :D Laukut on vaan tiellä. Ainakin jos ne ei ole sellaisia piiiitkä hihnaisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ylläty sun vastauksesta;) mut sulla on se maailman siistein eräjormareppu jonka määää tahtoisin!!! :D

   Poista
  2. ja täysin samaa mieltä siitä, että laukut on vaan tiellä=D

   Poista
 6. Hankkisin Kånkenin, ne on oikeesti parhaita, ja melkeen ikuisia kun on niin hyvän laatuisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on kyllä hyvälaatuisia ja niissä on vielä se, että mitä käytetymmän näköiset ne on, sitä paremman näköiset ne on. vähän kuin consseissa;)

   Poista
 7. Voi kaikki on hyviä vaihtoehtoja! Mulla oli vaunuihin kuuluva valkoinen Emmaljungan hoitolaukku. Se oli virhe, siis väri! :D Vaikka laukku oli nahkaa niin ei paljon auttanut :D Nyt ottaisin varmasti jonkun tavallisen laukun näköisen hoitolaukun, jota voi sitten käyttää myöhemminkin. JA TUMMAN! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on aina virhe, VIRHE! :D koitan muistaa tän kun haaveilen sitä valkoista sohvaa......

   Poista
 8. Mä olen repun kannalla ehdottomasti! Painava laukku on miljoona kertaa inhottavampi kuin painava reppu ja reppu menee hyvin arkenakin. :) - Joanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo reppu olis kyllä iisi, helppo kantaa ja ihanan rento... kiitos! ;)

   Poista
 9. Hih, mä olen IHAN samanlainen. Voisin kirjoittaa samat kassialmoista ja inhoan laukkua baarissa. Tosi epäkäytännöllistä korjata sellaisen kanssa. Mä pohdin, että Kånken ois hyvä hoitolaukku ja uuden ostaminen on vielä vaiheessa. Ja nyt huomasin et sillä on sellaisia totebageja vai mikä se sellainen peruskauppakassilaukku nyt on, mutta siitä saa tehtyä repun. Pakko päästä livenä tutkii et miten se toimii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai!! en oo kuullutkaan! mun täytyy ehdottomasti päästä myös tutkimaan mikä se sellainen on? :)

   Poista
 10. Multa ehdoton ääni tuolle Korsin Jet setille! Ostin sen ennen vauvan syntymää ja sitä ollaan käytetty. Ihan loistava kärryjen alaosassa, jos (ja kun) kura lentää, niin saa pyyhkimällä pyyhittyä ja pinta kestää tosi hyvin. Toimii hyvin syvissä tavarakoreissa (meillä Buffalot vaunuina), kun saa tavarakorin seinää vasten makaamaan. Ja on hyvännäköinenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no se on kyllä sairaan hyvännäköinen! plussaa vielä tuo "likaa hylkivä" pinta, tai siis että on iisisti poistettavissa. Ainoa mitä ehkä ahdistelen on se, että velvoittaako tuollainen laukku aina laittautumaan muutenkin;=) ja siis.. sehän ei olis yhtään huonompi homma, että olis pakko näyttää ihmiseltä ennen kuin poistuu kotipihaa kauemmaksi, mutta ehkä tälläiselle laiskalle laittautujalle pienimoinen kriisinpukkaaja :D

   Poista
 11. Ääni mini Kånkenille, siihen mahtuu ihan älyttömästi tavaraa vaikka on tosi pieni. Meillä on taaperolla se reppuna ja oon ihan myyty. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no meillä Oliverilla on toi pieni kånken ja se on vallan päikky/hoitoreppuna hällä! ihan paras onkin. Itselle kyllä haluaisin sitten sen isomman version ;)

   Poista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥