SOCIAL MEDIA

KUMMIT

3/12/2015
Tirautinpas pari kyyneltä laittaessani viestiä V:n tuleville kummeille, 
että olisiko nämä halukkaita ottamaan tehtävää vastaan. 
Kyynel tipahti siis ennen kuin vastausta oli  edes tullut.
Koska tiesin heidän reaktion ja sen, että olin tehnyt äärettömän hyvät valinnat.


BLOGI1 


Oliverin kummit valittiin sen enempiä miettimättä suvusta, kaksi minun ja kaksi miehen. Missään nimessä en ole pettynyt yhteenkään Oliverin kummiin, he ovat kaikki Oliverille kovin tärkeitä ja ovat olleet täällä monesti auttamassa, mutta siitä huolimatta tiesin, että seuraavalle kummit tulisi suvun ulkopuolelta. Sukulaisilla kun on jo entuudestaan omat tittelinsä. Viimeksi se oli vain turvallinen ja fiksu valinta, kun ei minulla ollut sellaista ystävää jolta kysyä. Tiesin, että nämä ainakin tulisi olemaan lähes varmasti jollain muotoa aina Oliverin elämässä.

Heti plussattuani olin jo varma ketkä haluaisin pyytää kummeiksi mutta olin asian kanssa hieman umpikujassa.. Oliverilla on siis neljä kummia ja pidin itsestäänselvyytenä, että myös seuraavalla täytyisi olla saman verran, tasapuolisuuden nimissä. No, ongelmaksi muodostuikin, että minulla oli se neljä jo plakkarissa, mutta pidin tärkeänä että mies saa valita saman verran, joka tarkoittaisi että minun täytyisi karsia kaksi. Ja plääh, vaikka olen aina ollut sitä mieltä, ettei tarvita Kummi-etuliitettä tehdäkseen itseä lapselle tärkeäksi, niin en mä nyt vaan tahtonut karsia. 

No, asiasta keskusteltiin jokunentovi. Tai no, sanotaanko näin, että aina kun kysyin "ootko miettinyt sitä kummi asiaa" oli vastaus aina sama: ainiinjooen. Että sitten kun siis nostettiin katti pöydälle niin tultiin molemmat siihen tulokseen, että kummiksi pyydettäisiin mieluiten sellaisia ihmisiä, joita aidosti voisi kiinnostaa. Ketkä olisi osoittanut jo Oliveria kohtaan kiinnostusta, jos jo esikoisen näkemiset jää alle viiteen sormeen kahden ja puolen vuoden aikana niin onko välttämättä parhaat valinnat? Ja myös itsekkäistä syistä; keistä on meille henkisesti lähinnä minulle ja fyysisesti apua? Ja rehellisesti kun mietti, ei mies keksinyt parempia ehdokkaita joita minulla jo oli. Joista jokainen on ollut näääääääääääääääääääääin suuri apu jo Oliverin aikana. 

Mutta edelleen jäi mua korventamaan, että ei se ole nyt reilua miestä kohtaan, joten juteltiin taas tovi. Onko se niin tärkeää, että molemmilla on saman verran kummeja? Eihän sitä tiedä, vaikka kymmenen vuoden päästä molemmilla olisi remmissä mukana kummeja enää yhdet kappaleet tai mikäs sitä estää, että jos Oliver kokee epäoikeudenmukaisuutta, niin siitäpäs kysytään haluaisiko joku olla vielä hänenkin kumminsa. Joten päädyttiin siihen, että mies kysyy keneltä sitten kysyykään ja V:lle voi tulla viisi-tai kuusikin kummia. Mun puolesta ne sitten saa mies valita ihan mitä harkintakykyätaikyvyttömyyttä- käyttäen tahansa ja vaan toivon, että titteli otetaan vastaan vain jos aidosti nappaa.


BLOGI2 BLOGI3Minä en vaadi kummilta kummoisia. Itseasiassa en vaadi muuta kuin läsnäoloa, eikä siihenkään laadita mitään viikkotuntisoppareita. Minä en piittaa lahjoista tai kuka vie kivoimpiin paikkoihin. Olkaa juuri tuollaisia kuin tähänkin asti, kuuntelevia, aikaa antavia ja avuliaita. Ja tuokaa äidille suklaata ja valehdelkaa jokainen kerta, että taitaa taas olla lähtenyt vyötäröltä sentti tai pari.

Rosalta V tulee oppimaan miten pidetään hauskaa, Jemmiltä roppakaupalla viisautta, Reetta kasvattaa ballsit ja Katri näyttää, että jokaisella pilvellä on hopeareunuksensa. Kaikilta heiltä V tulee saamaan varmasti paljon lämpöä ja rakkautta. Ja äiti myös. 
13 kommenttia :

 1. Ihana postaus! oon ihan samaa mieltä, että kunhan kummeja kiinnostaa ja ne haluaa olla aidosti läsnä lapsen kasvaessa, niin sillon ne on sopivia. Meijän kukaan kummi ei asu edes 100km säteellä tällä hetkellä ja mua harmittaa, kun ei ne oikeen ees voi olla kodan elämässä siks. Toki aina vois kysyy kuulumisia, mutta nekin on jääny tai ei niitä oikeen oo kyllä ollukaan...:S mut oon myös sitä mieltä, että jos elämään tulee joku uus henkilö josta tulee kodalle tärkee, ni kyllä sen voi "ristiä" kummiks ilman papereitakin :) jotenki ärsyttää kun monet aattelee et kummitus on sama asia kun rahan tai lahjojen antaminen, tai sillee et monet tuntuu ajattelevan, et "ompa mä ollu hyvä kummi ku lähetän sille aina rahaa".
  Kummit on parhaimmillaan just sellasia ketkä osallistuu tietyllä tapaa kasvatukseen, mutta on ehkä vähän rennompia kuitenkin kun porukat. Sellasia kenen kanssa voi tehä ja kelle voi kertoo ihastuksissaan jos ei vanhemmille uskalla :D hitto mäkin haluaisin itelleni sellasen kummin :'D!

  Onko toi V muuten joku jo päätetty nimi vai vaan bloginimi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti itseasiassa kirjoittaa tohon just toi rentousein yms ja joo. ollin synttäreille sanoin suoraan yhdelle kummiksi et riittää et tulee. Lahjoja ei tarvi. just tuntuu et monelle se kummeus on kilpailua:/ ja kiitti <3

   on se V 99%tuleva nimi!

   Poista
  2. Niin siis piti sanoa että kummi on se jonne mennää kun mutsi ja faija on tyhmiä ja tehdään yhdessä kaikkee kreisii <3

   Poista
 2. Mua harmittaa meidän kummivalinnat. O:lla on myös neljä kummia joista yksi on ylitese muiden ja nähnyt poikaa eniten ja hän asuu nyt Espanjassa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jos kerran on niin hyvä kummi niin turha harmitella vaikka asuukin muualla! sehän voi olla se huippukummi jota näkee vähän harvemmin mutta jonka luokse pääsee joskus ulkomaille ;)
   Ainahan tilanteet elää, ei kummeus saa kuitenkaan kahlita sua tietylle paikkakunnalle/maahan. Ei se näkeminen vaan hengessä pysyminen <3

   Poista
 3. Meillä on ollut aika nappivalinnat kummien suhteen. Olivialla on 5 lämminsydämmistä kummia.

  Moni näistä kummeista on pitkä aikaisia ystäviä, jopa ala-asteelta yksi ihminen, jota vihan sieluni pohjasta. Mutta ylä-asteen jälkeen meidän kemiat alkoivat natsata ja meistä tuli todella hyviä ystäviä.

  Yksi kummeista olen tuntenut vasta 2vuotta, mutta oli silti loistava kummivalinta.

  Mäkään en ole lahjojen ja rahan perässä, mun mielestä lapsen kanssa aikaa viettäminen on se tärkein juttu. Haluan, että kummit tulee olemaan niitä Olivialle jolle olivia voi soittaa yms, kun on selllainen tilanne, että vanhemmille ei voisi kertoa. ( tottakai toivon lapsen pystyvän kertomaan meillekkin, ) mutta tilanne ku tilanne niin kummit olis olivialle se tuki ja turva. :)

  Vähän sekalainen kirjotus, ku en pääse lukemaa ku puhelimmalla kirjottelen.

  Mutta ihanaa, että tulevalle tytylle on hyvät kummit tiedossa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kiinni ajatuksestasi! kiva että teillä on ollut nappivalinnat eikä ole tarvinut katua päätöstä <3 ja justiin se, että vaikka lapsi-vanhempi suhde olisi hyvä ja luottamuksellinen niin aina on niitä tilanteita kun "mutsi ei tajuu " tai "faija on ihan tyhmä" ja sit voi mennä kummille, koska kummi on maailman siistein tyyppi ;)

   Poista
 4. V niin kuin Viola? :)

  VastaaPoista
 5. Ei liity postaukseen varsinaisesti, mutta onko teillä vielä suunnitella tehdä lisää lapsia tämän toisen jälkeen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä näkymin ei, mutta eihän sitä koskaan tiedä :)

   Poista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥