SOCIAL MEDIA

23+4

3/05/2015
Paljon on pyydetty raskausajan kuulumisia, joten ajattelin aloittaa tämän viikkokatsauksen Marian pohjaa käyttäen. Jatkossa siis tällä kaavalla vähintään parin viikon välein ja muuten on luvassa pohdiskelua tulevaisuudesta kahden äitinä ja sitä vaate ja vauvahömppää. Kuvituksena toimii jo varmasti monelle nähdyt kuvat niin instagramista kuin facebookin sivuilta, mutta mä en pysty estellä mitä materialismionnellisuusryöppyjä nämä lastenvaatteet mulle aiheuttaa.

11047187_10203663519729361_779602645_n

Kuinka pitkällä: 23+4

Paino: +5 kg

Muut arvot: Hb arvo mitattiin mulla viimeksi pari viikkoa sitten, joka oli laskenut viikolla 16 olleesta 158 -> 132. Sf mittaa ei ole otettu vielä kertaakaan ja verenpaineet mulla on tosi matalat. Yläpaine huitelee 85 paikkeilla ja parhaimmillaan se on ollut 90, olo on toisinaan sen mukainen.

Muutokset vartalossa: Ensimmäisessä raskaudessa tulleet arvet ovat alkaneet nousta esiin ja maha kutisee siihen malliin, että uusia on tulossa. Olen laiska rasvaaja.

Mielihalut: Suklaa ja entinen inhokkipatukkani Twix on nykyään must-juttu joka päivälle. Suolasta tekee myös paljon mieli, johtuen varmaan matalasta verenpaineesta.

Nukkuminen: En nuku juuri ollenkaan. Selkäkivut on niin massiiviset, että ne on kyllä pitänyt huolta unen laadusta.

Hermostuttaa: Eniten tällä hetkellä se, että pärjäänkö jatkossa kipujen kanssa yksin kotona. Haluaisin myös pärjätä vielä töissä.

Vaivat: Selkäkivut, aihe mistä voisin kirjoittaa niin paljon, etten tiedä mistä aloittaa. Sanotaan nyt vaikka, että Oliveria odottaessa epäiltiin mulla välilevynpullistumaa ja iskias-heijasteita oli ja loppuamyöten olin lähes liikuntakyvytön. Tilanne on nyt täysin sama, mutta kivut alkoivat muutama viikko aiemmin ja on pahentunut nopeammalla syklillä- en nuku, pukeminen on vaivalloista, liikkuminen on toisinaan hankalaa ja välillä pelottaa jäädä lapsen kanssa yksin. Tälläkin kertaa oikeapuoli alaselästä kipuilee aina jalkaan asti, jonka johdosta en pysty oikealle puolelle tukemaan painoa yhtään ja näin ollen vasenpuoli on alituiseen kovassa rasituksessa. Kovat alavatsa- ja nivuskivut sekä matalasta verenpaineesta johtuva huonovointisuus ja huimaus ei ainakaan paranna olotilaa. Niin ja närästää. Kolmatta lasta tuskin tulee vaikka kuinka haluaisi.

Erityistä: Potkut on selkeitä ja voimakkaita jo ja sen lisäksi, että on ihana tiedostaa kaiken olevan kunnossa, en muistanut kuinka häröiltä ne toisinaan voivat tuntua.

Mieliala: Tästä voitte sitten keskustella mun mieheni kanssa=D

Odotan: Että odotus kävisi hieman helpommaksi. Miksei raskausaika kestä puolivuotta?

kj

Mitäs te tykkäsitte? Laitetaanko näitä jatkossa lisää ja jäikö katsauksesta mielestänne uupumaan jotain? :) Jatkoa on myös mietitty blogin nimen suhteen..OLLIE kun juurtaa juurensa esikoisen nimestä. En kuitenkaan halua että nimi määrittää blogin olemaan ainoastaan lapsiin keskittynyt, joten OLLIE+vauvan lempinimi ei ehkä olisi kaikkein toimivin. Toisaalla sain ehdotuksia nimestä OLLIE & co. miltäs se kuulostaisi? Vai onko vanhassa vara parempi vai olisiko teillä jotain aivan muuta mielessä? 

16 kommenttia :

 1. Ite sain neuvolasta lähetteen Lohjan sairaalaan akupunktioon raskausajan selkäkivun takia enkä ikinä olis uskonut, että KORVAAN tökittävät miniminineulat muka selkäkipuun auttaa, mutta auttoipa hyvinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla siis selkä-niska on ihan sukurasite ja kroonista kipua on ilman raskautta mutta raskaus laukaisee sen ihan uusiin ulottuvuuksiin.. ongelma onkin kun kukaan lääkäri ei ota tosissaan. Ainoa minne sain neuvolasta lähetteen oli labraan testeihin klamydiasta..... Ilmeisesti selittää selkäkivut? :D sanoi myös että raskauden aikaiset selkäkivut on normaaleja ja voi mennä ohi... ei siis kuunnellut mua ollenkaan. Mulla alkoi nää kivut viikolla 14

   Poista
  2. Niin, raskauden aikaiset selkäkivut varmasti on normaaleja ja joo, nehän luultavasti menee ohi sen synnytyksen jälkeen, mutta kaippa sitä haluaa elää sen 9kuukauttakin muuten kuin selkä solmussa? Ei härregyyd tätä touhua -.-

   Poista
 2. Toi ollie & co on hauska, mutta joku sellanenki vois olla hyvä missä ois sun nimi ja joku lapsiin viittaava sana :) on kaikki oleelliset asiat raskauskatsauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva että tää oli sellainen mitä haitte:) olisko jotain ehdotuksia nimen suhteen ? :)

   Poista
 3. Tää oli tosi hyvä, näitä lisää <3!!! Ja ollie & co kuulostaa hyvältä, sopis mun mielestä :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis <3 ja kiva on tämmöinen postaus.
  En osaa sanoo tohon nimijuttuun nimeen, mä oon niin tottunu Ollieen että ei haittais yhtään vaikka sillä mentäis jatkossakin <3 :)

  VastaaPoista
 5. "nimijuttuun nimeen"... niin just -_-

  VastaaPoista
 6. Ihana raskauspostaus, jään innolla odottelemaan lisää!! :) Toivottavasti saisit selkään jotain apua... mites joku semmonen tukivyö, eiks niitä saa lainaks? Vai onks se ihan turha...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kokeiltu mutta tänään vihdoin ja viimein joku otti tosissaan ja fyssarin suosittelemana otan kokeiluun SI-tukivyön :) todettiin myös toispuoleista lihasheikkoutta ja ens viikolla kontrolliin

   Poista
 7. Mites liikunnan laita? En voi tietenkään arvioida sinun kuntoasi vs selkäkipu mutta yleisellä tasolla kommenttina: Uskoisin että raskausmahan tuoma painolasti on takuu varma selkäkivun aiheuttaja kenelle tahansa jos ennakkoon ei ole selkätreeni tuttu tai yleisesti hyvässä peruskunnossa lihasten suhteen. Ehkä tohdin jopa ehdottaa selkäkipuisille raskauden aikana liikkunnan + aktiivisen venyttelyn aloittamista, joskin kevyesti ja omaa kroppaa kuunnellen. Vähäinenkin liikunta on aina parempi kun ei ollenkaan. :) Välilevyn pullistumasta, se täytyy ehdottomasti hoitaa, suosittelen napropaattia. Pelkillä särkylääkkeillä välilevy vaan jatkaa rappeutumistaan ja jää kyllä ärsyttämään. Vaatii siis kuntouttamista.

  Stemppiä odotukseen. Toivottavasti löydät apua selkäkipuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että viikolla 14 raskausmahan on niin suuri painolasti vielä että aiheuttaa ongelman itsessään :) toki kasvava maha vaikuttaa kipuihin paljon ja hyvillä selkälihaksilla on apua asiaan. Liikunta ei tule kysymykseen jos sellaiseen ei kykene ja menen noilla fyssarin antamilla ohjeilla :) hirveän kummoisiin en tosiaan kykene kun ei taivu ja selkä ei anna periksi (jo viikolla 17 tipahdin kolmesti sänkyyn kun en päässyt ylös). Napropatiaa ajattelin seuraavaksi :)

   Poista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥